25 sierpnia, 2013
25 sierpnia, 2013
Dynia jest dobrym źródłem witamin A (oraz beta karotenu), witaminy C i antyoksydantów. Jest też bogata w wapń, miedź, potas i fosfor. Do tego ma mało kalorii. Ale przede wszystkim dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Smakuje na słodko i na słono, na ciepło i na zimno, w zupie, koktajlu, cieście lub jako puree. Nadaje się do pieczenia, smażenia, marynowania czy nawet mrożenia. Pomysłów na potrawy z dyni jest nieskończenie wiele.
Dziś przepis na pudding. Nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Składniki:
Od nadwrażliwości pokarmowych do autoimmunologii
Samodzielne rozwiązywanie problemów pokarmowych.
Paleo w pigułce.
Niedoczynność to poważny problem w ostatnich latach. Coraz więcej osób choruje i coraz częściej pacjent słyszy, że jego choroba to Hashimoto. Przeważnie... Zobacz więcej
Nie ma dnia abym nie dostała wiadomości na temat chorób tarczycy. Niedoczynność jest tak często diagnozowana w ostatnich latach, że zaczyna to... Zobacz więcej
Problemy z poziomem glukozy we krwi są bardzo powszechne, ponieważ wile różnych czynników wpływ na stabilność glukozy we krwi. Stres, nieodpowiednia dieta,... Zobacz więcej
Zespół jelita drażliwego to jedna z najczęstszych diagnoz na świecie. Nazywam ją workiem, do którego można wrzucić dosłownie wszystko, co daje objawy... Zobacz więcej
MTHFR – zapamiętajcie ten akronim, za kilka lat będzie o nim głośno. Dzisiejszy post, w moim odczuciu, jest jednym z ważniejszych. Przynajmniej... Zobacz więcej
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
Dowiedz się więcejZgoda